3B Merkezi ve Yetenekleri Çalıştayı Gerçekleştirildi

-A +A

TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü tarafından; 20 Aralık 2016 tarihinde TÜBİTAK MAM Konferans Salonun da 12 ayrı firmadan 21 kişi, MAM Gebze Yerleşkesinden yaklaşık 25 kişinin katılımı ile TÜBİTAK MAM İş Geliştirme Ve Sanayileştirme Başkan Yrd. Dr. İbrahim Bekar ve Malzeme Enstitüsü Müdür Yrd. Dr. Salih Dabak’ın açılış konuşmaları ile başlanan “Biyomalzeme, Biyomekanik ve Biyoelektronik Mükemmeliyet Merkezi ve Yetenekleri” Çalıştayı aşağıdaki başlıklarda sunumlarla gerçekleştirilmiştir.

  • Dr. Cihat Taşaltın

“Biyomalzeme, Biyomekanik ve Biyoelektronik Mükemmeliyet Merkezi”

  • Dr. Ceyda Zeynep Koyuncu

“Biyomalzemeler ve Sol-Jel Teknolojisi”

  • Ümran Aydemir Sezer

“Biyomekanik Test ve Analizleri”

  • Dr. Hülya Ölmez

“Tıbbi Cihazların Mikrobiyolojik Testleri”

Çalıştay kapsamında; kurulan Merkezin alt yapısı ve tanıtımının yanı sıra Test ve Analiz yetenekleri de anlatılmış olup yapılan ikili görüşmelerle olası proje fırsatları değerlendirilmiştir. Ayrıca katılımcı firmalar, özel sektör ve sanayici olarak “Biyomalzeme, Biyomekanik ve Biyoelektronik Mükemmeliyet Merkezi’nden ürün ve test konularında beklentilerini belirtmişlerdir.

Gerçekleştirilen çalıştay ile Türk sanayisinin sektörde ihtiyaç duyduğu/ duyacağı çalışmalar ve analizler kapsamında daha iyi bir geleceğe doğru birlikte atılacak adımlar için karşılıklı iletişim kurabilme fırsatı yakalanmıştır.

28.12.2016