TÜBİTAK MAM "YAKIN YÖRÜNGE VE KÜP UYDU ÇALIŞTAYI"NA KATILIM SAĞLADI

-A +A

Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı, Türkiye'nin uzay alanındaki son gelişmelerini masaya yatırdı.

İki gün süren etkinlik, katılımcılara uzay teknolojilerindeki güncel gelişmeleri yakından takip etme fırsatı sundu. Küp uydu deneyimlerinden uzay durumsal farkındalığa, fırlatma konseptlerinden teknolojik yeniliklere kadar geniş bir yelpazede gerçekleşen oturumlar ve paneller, uzay alanındaki kapsamlı bir bakış açısı sağladı.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), bu önemli etkinliğe katılım sağlayarak, yenilikçi projeleri ve çözümleriyle dikkat çekti. Ziyaretçilere, TÜBİTAK MAM'ın öncü projeleri, teknolojik başarıları ile Uzay Kalifiye Güneş Paneli ve Küp Uydu Platform Çözümleri, Karbon/Seramik Matrisli Nozul, Açık Gözenekli ve Hafif Metal Yapılar: Metal Köpük-Bal Peteği-Lattice (Kafes), Tek Kristal Türbin Kanadı, Tren Fren Balatası, Gaz ve Buhar Türbin Kanadı ürünleri hakkında bilgi verildi.

MAM standı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ve ulusal, uluslararası alanda tanınmış katılımcılar tarafından ziyaret edildi.

26.10.2023