Türkiye-Hollanda Güneş Enerjisi İkili İşbirliği Çalıştayı ve Proje Pazarı

-A +A

Merkezimiz Malzeme Enstitüsü Fotonik Teknolojiler Grubu tarafından düzenlenen Türkiye-Hollanda Güneş Enerjisi İkili İşbirliği Çalıştayı ve Proje Pazarı 07.06.2016 tarihinde TÜBİTAK MAM Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Müdürlüğü ile koordineli yürütülen etkinliğe, Hollanda’dan Solliance, Energy Research Centre of The Netherlands (ECN), The Netherlands Organisation for Applied Scientific Research (TNO), Eternal Sun ve Solar Decathlon Europe gibi araştırma merkezleri ve firmalar katılım gösterirken, ülkemizden de fotovoltaik güneş enerjisi ile ilgili 10’nun üzerinde firmadan ve üniversiteden katılım sağlandı.

TÜBİTAK MAM İş Geliştirme ve Ticarileştirme Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim BEKAR tarafından yapılan açılış konuşması ile başlayan çalıştayda, TÜBİTAK enstitülerinin tanıtımı yapılıp, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında genel bilgi verildi ve fotovoltaik güneş enerjisinin önemi vurgulandı. Hollanda ve Türkiye ekibinden temsilcilerin yaptıkları sunumlarla devam eden çalıştayda, araştırma merkezleri ve firmalar birbirine tanıtıldı.    

Etkinliğin devamında gerçekleştirilen, Türkiye ve Hollanda katılımcılarının karşılıklı birebir görüşmelerin yapıldığı proje pazarında Ufuk 2020 Programı kapsamında Enerji Alanı Fotovoltaik konu odaklı açılan proje çağrıları için proje önerileri ve ortaklıkları değerlendirildi.

Fotoğraflar

13.06.2016