Yeni Nesil 3 Boyutlu Yazıcı İmalat Teknolojileri Platformu Proje Çalıştayı

-A +A

Yeni Nesil 3 Boyutlu Yazıcı İmalat Teknolojileri Platformu Proje Çalıştayı, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Konferans Salonu'nda düzenlendi. Çalıştay, toplumsal etki projeleri ve teknik projelerin değerlendirilmesine odaklandı.

 

TÜBİTAK MAM Malzeme Teknolojileri Başkan Yardımcılığı Koordinatörü Dr. Ersin Üresin’in başkanlık ettiği çalıştayda, kamu, üniversite ve özel sektör kuruluşlarından endüstriyel ve akademik alandan uzmanlar, araştırmacılar ve sektör temsilcileri yer aldı.

 

Toplumsal etki projeleri, teknik projeler ve gelecek planları üzerine yoğun bir çalışma yürütülen çalıştayda, sektördeki en son gelişmeler ve yenilikler paylaşıldı. Katılımcılar, projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesi ve sonuçlarının topluma olumlu etkileri olması için stratejiler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

TÜBİTAK MAM Metalik Malzeme Teknolojileri Araştırma Grubu Lideri Kıdemli Başuzman Araştırmacı Dr. Hüseyin Aydın tarafından Yeni Nesil 3 Boyutlu Yazıcı İmalat Teknolojileri kapsamında TÜBİTAK MAM'ın sahip olduğu altyapı ve kabiliyetler hakkında sunum gerçekleştirildi.

 

Teknik proje değerlendirmelerinin ardından, TÜBİTAK MAM Yüksek Sıcaklık Malzemeleri Araştırma, Geliştirme ve Onarım Mükemmeliyet Merkezi gezildi. Burada, çalıştay katılımcılarına yapılan çalışmalar hakkında uzman araştırmacılar tarafından detaylı bilgi verildi.

 

Yeni Nesil 3 Boyutlu Yazıcı İmalat Teknolojileri Platformu Proje Çalıştayı, sektöre yön verecek önemli tartışmaların ve iş birliklerinin temelini oluşturarak geleceğe ışık tuttu.

Fotoğraflar

04.06.2024